Counseling 

De ademhaling en het brein

De ademhaling heeft namelijk een verbinding met delen van het brein:

  • Die reacties van het ruggenmerg activeren
  • Die gaan over besluitvorming
  • Die geassocieerd zijn met geheugen

Het GEHEUGEN van vergelijkbare ademhalingsreacties veroorzaakt angst. Deze angst wordt vervolgens verder geactiveerd door spinale reflexen. Uit zelfbescherming creëert het lichaam dan een zelfbescherming reactie. Zodra de reflex-actie wordt geactiveerd reageert het lichaam met een verhoogde ademhaling.

Relatie trauma en symptomen

Een verhoogde ademhaling als gevolg van een opgelopen trauma kan leiden tot chronische hyperventilatie. Misschien voel je zelf al dat je niet helemaal lekker ademt. Dan zul je jezelf waarschijnlijk herkennen in de symptomen van symptomen van chronische hyperventilatie. Deze symptomen worden vaak toegerekend aan een ander ziektebeeld terwijl de werkelijk oorzaak soms chronische hyperventilatie is.

Angstreactie 

Om chronische hyperventilatie te verhelpen is het soms van belang om de traumatische ervaring te identificeren en om te begrijpen waarvoor deze angst reactie je probeert te beschermen. Het begrijpen kan je helpen om rustig en ontspannen te ademen als gewoonte en om een paniekreactie eerder los te laten.

Wordt je leven door angst geblokkeerd? Sta je stil of loop je vast in het leven? Bang voor straks of bang voor morgen? Je wilt wel hulp, maar denkt: straks zal het wel weer beter gaan. ‚ÄčOf ben je meester geworden in het ontkennen, verdringen of weglachen van datgene wat je gevangen houdt. "Het gaat best hoor!" of "We gaan gewoon door!" zijn kreten die ik vaak hoor.

Counseling is een vorm van individuele psychosociale begeleiding waarbij ingezoomd wordt op ongewenste, pijnlijke en moeilijke situaties in jouw leven, waardoor  je klachten ervaart zoals stress, moeheid, weinig energie, lusteloosheid, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.

Ik begeleidt mensen vanuit een christelijke identiteit en visie op de mens. Vanuit de ademtechniek van Personal Tuning leer ik mensen een houding- en ademtechniek die herstellend en zelfgenezend werkt bij veel psycho-somatische klachten. De ademtechniek geeft herstel bij Fibromyalgie, chronische vermoeidheid, Sjogrens, Prikkelbare darm stoornis en vele andere Psycho Somatische aandoeningen.

Daarnaast kijk ik niet alleen naar de aandoening op zich, maar het grotere plaatje en niet. Als de client erom vraagt en het nodig vindt kan er een traject van counselling ingezet worden. 

Kijken naar het grotere plaatje

Psychologische modellen en bijbelse inzichten gaan hand in hand om heel gericht te kunnen bieden wat jij nodig hebt. 

Als je geen christen bent en je niks hebt met geloof ben je ook welkom. Ademtechniek.com is er voor iedereen.

Vertrouwde omgeving

In mijn praktijk creëer ik een vertrouwde omgeving. Je kan je verhaal kwijt en er wordt zonder oordeel naar je geluisterd. Ik ben nuchter en kritisch op zijn tijd, maar je kunt tijdens onze gesprekken alles vertellen zonder dat ik daar een oordeel over vel.